Abel Gance

Portrait Abel Gance
Režisér, Scénárista, Herec - France
Narodil 25. listopad 1889 v Paris
Zemžel 10. listopad 1981 v Paris

Mini-Biography:
Abel Gance was born on November 25, 1889 in Paris. He was a French Režisér, Scénárista, Herec, known for Mater Dolorosa (1917), Napoléon (1927), Au secours! (1923), Abel Gance's first movie on record is from 1909. Abel Gance died on November 10, 1981 in Paris. His last motion picture on file dates from 1971.
Zivotopisné poznámky (v němčině): Regisseur des französischen Kinos, erster Kontakt mit dem Film 1908 als Schauspieler und 1909 als Drehbuchautor. Als Regisseur debütierte er 1911, seine bedeutenden Werke schuf er 1919 mit dem Antikriegsfilm "J'accuse", "La Roue" (1923) und dem Epos "Napoléon" (1927). Seine späteren Filme konnten die Bildkraft dieser Stummfilme nicht mehr erreichen. (lhg 2011)

Abel Gance Filmografie [Auszug]
1971: Bonaparte et la Révolution (Ředitel),
1965: Marie Tudor (Ředitel),
1963: Cyrano et D'Artagnan (Ředitel), with Jean-Pierre Cassel, Michel Simon, Rafael Rivelles,
1960: Austerlitz (Ředitel), with Martine Carol, Claudia Cardinale, Rossano Brazzi,
1956: Magirama (Ředitel),
1955: La Tour de Nesle (Ředitel), with Silvana Pampanini, Pierre Brasseur, Paul Guers,
1954: La Reine Margot (Napsal), Režie Jean Dréville, with Armando Francioli, Henri Génès, Jeanne Moreau,
1952: Quatorze Juillet (Ředitel),
1942: Le Capitaine Fracasse (Ředitel), with Fernand Gravey, Mary Lou, Assia Noris,
1941: Vénus aveugle (Ředitel), with Viviane Romance, Georges Flamant,
1939: Paradis perdu (Ředitel), with André Alerme, Fernand Gravey, Robert Le Vigan,
1938: Louise (Ředitel),
1938: Louise (Napsal),
1937: J'accuse! (Ředitel), with Victor Francen, Marcel Delaître, Line Noro,
1936: Un grand amour de Beethoven (Ředitel),
1936: Le voleur des Femmes (Ředitel),
1935: Lucrèce Borgia (Ředitel), with Edwige Feuillère, Gabriel Gabrio, Roger Karl,
1935: Roman d'un jeune homme pauvre (Ředitel),
1935: Jérôme Perreau (Ředitel),
1935: Roman d'un jeune homme pauvre (Napsal),
1934: Poliche (Ředitel), with Constant Rémy, Marie Bell, Alexander D'Arcy,
1934: Napoléon (Ředitel), with Albert Dieudonné,
1932: Mater Dolorosa (Ředitel),
1932: Mater Dolorosa (Napsal),
1931: Las Fin du monde (Ředitel), with Colette Darfeuil, Sylvie Gance,
1928: La chute de la maison Usher (Herci), Režie Jean Epstein, with Marguerite Gance, Jean Debucourt, Charles Lamy,
1928: Marines er Cristaux (Ředitel),
1927: Napoléon (Ředitel), with Albert Dieudonné, Vladimir Roudenko, Edmond van Daële,
1923: Au secours! (Ředitel), with Max Linder, Gaston Modot, Gina Palerme,
1923: La Roue (Ředitel), with Ivy Close, Gabriel de Gravonne, Pierre Magnier,
1923: Ecce Homo (Ředitel), with Sylvio de Pedrelli,
1919: J'accuse (Ředitel), with Romuald Joubé, Séverin-Mars, Marise Dauvray,
1918: La dixième symphonie (Ředitel), with Séverin-Mars, Jean Toulout, Emmy Lynn,
1917: La zone de la mort (Ředitel), with Léon Mathot, Paul Vermoyal, Andrée Brabant,
1917: Barberousse (Ředitel), with Léon Mathot, Émile Keppens, Maud Richard,
1917: Mater Dolorosa (Ředitel), with Emmy Lynn, Firmin Gémier, Armand Tallier,
1917: Le droit à la vie (Ředitel), with Paul Vermoyal, Léon Mathot, Andrée Brabant,
1916: La Folie du Docteur Tube (Ředitel), with Albert Dieudonné,
1916: Fioritures (Ředitel), with Jane Marken, Léon Mathot, Maud Richard,
1916: Le périscope (Ředitel), with Albert Dieudonné, Henri Maillard, Yvonne Sergyl,
1916: Les gaz mortels (Ředitel), with Léon Mathot, Émile Keppens, Henri Maillard,
1916: Le fou de la falaise (Ředitel), with Albert Dieudonné, Henri Maillard, Georges Raulin,
1916: Ce que les flots racontent (Ředitel), with Albert Dieudonné, Henri Maillard, Georges Raulin,
1915: Un drame au Château d'Acre (Ředitel), with Yvonne Briey, Henri Maillard, Aurelio Sidney,
1915: La fleur des ruines (Ředitel), with Louise Colliney, Georges Raulin, Aurelio Sidney,
1915: Strass et Compagnie (Ředitel), with Harry Baur, Émile Keppens, Gaston Michel,
1915: Le héroïsme de Paddy (Ředitel), with Louise Colliney, Albert Dieudonné, Georges Raulin,
1914: L' infirmière (Napsal), Režie Henri Pouctal, with Yvonne Briey, Jeanne Brindeau, Jacques Volnys,
1912: La mort du Duc d'Enghien en 1804 (Napsal), Režie Albert Capellani, with Georges Grand, Germaine Dermoz, Henri Houry,
1912: Le Nègre blanc (Ředitel),
1912: Le masque d'horreur (Ředitel),
1912: Le Tragique Amour de Mona Lisa (Napsal), Režie Albert Capellani, with Jacques Grétillat, Aimée Raynal, Claude Garry,
1911: L' Électrocuté (Ředitel), Režie Camille de Morlhon,
1911: La Digue, ou Pour sauver la Hollande (Ředitel),
1910: Dcera Jeftova (La fille de Jephté) (Napsal), Režie Louis Feuillade, Léonce Perret, with Renée Carl, Léonce Perret, Fabienne Fabrèges,
1910: Paganini (Napsal), Režie Albert Capellani,
1910: Le roi des parfums (Napsal), Režie N. N.,
1910: Le crime du grand-père (Napsal), Režie Léonce Perret, Jacques Roullet, with Suzy Prim, Suzanne Privat, Séverin-Mars,
1910: L' auberge rouge (Napsal), Režie Camille de Morlhon, with Jeanne Cheirel, Julien Clément, Georges Saillard,
1910: L' Aluminité (Napsal), Režie N. N.,
1910: La fin de Paganini (Napsal), Režie Louis Feuillade, Etienne Arnaud, with Renée Carl, Gaston Séverin, Georges Wague,
1910: Un Clair de lune sous Richelieu (Napsal), Režie Albert Capellani, with Jacques Grétillat, Paul Capellani, Claude Garry,
1910: Cyrano et D'Assoucy (Napsal), Režie Albert Capellani, with Henry Krauss, Paul Capellani, Jacques Grétillat,
1909: Molière (Napsal), Režie Léonce Perret, with André Bacqué, René d'Auchy,
1909: Le portrait de Mireille (Napsal), Režie Léonce Perret, with Fabienne Fabrèges, Jeanne Marie-Laurent, Marc Mario,
1909: Le Glas du Père Césaire (Napsal), Režie N. N.,
1909: La Légende de l'arc-en-ciel (Napsal), Režie N. N.,

. Poster_Roue. Poster_Fin du monde. Poster_Vénus aveugle. Poster_Tour de Nesle. Poster_mort du Duc d'Enghien en 1804

Disclaimer

Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - Abel Gance - Biography KinoTV Movie Database (M) Check Page Rank Pagerank Anzeige