Stanley Kramer

No Photo

Režisér, Producer - USA
Narodil 29. září 1913 v New York, New York, USA
Zemžel 19. únor 2001 v Woodland Hills, California, USA

Mini-Biography:
Stanley Kramer was born on September 29, 1913 in New York, New York, USA. He was an American Režisér, Producer, known for V pravé poledne (1952), It's a Mad, Mad, Mad World (1963), The Defiant Ones (1958), Stanley Kramer's first movie on record is from 1950. Stanley Kramer died on Februar 19, 2001 in Woodland Hills, California, USA. His last motion picture on file dates from 1979.

Stanley Kramer Filmografie [Auszug]
1979: The runner stumbles (Ředitel), with Kathleen Quinlan, Maureen Stapleton, ,
1976: The Domino principle (Ředitel), with Richard Widmark, , Mickey Rooney,
1975: Guess Who's Coming to Dinner (Ředitel), with , Eleanor Parker, ,
1973: Bless the beasts and children (Ředitel), with Miles Chapin, Bill Murny, Barry Robins,
1973: Oklahoma Crude (Ředitel), with Rafael Campos, Faye Dunaway, Ted Gehring,
1970: R.P.M. (Ředitel), with Anthony Quinn, Ann-Margret, Gary Lockwood,
1969: The secret of Santa Vittoria (Ředitel), with Valentina Cortese, Giancarlo Giannini, Hardy Krüger,
1967: Guess who's coming to Dinner (Ředitel), with Roy E. Glenn, Katharine Hepburn, Katharina Houghton,
1965: Ship of Fools (Ředitel), with Vivien Leigh, Simone Signoret, José Ferrer,
1963: It's a Mad, Mad, Mad World (Ředitel), with Barrie Chase, Mickey Rooney, Dorothy Provine,
1963: A Child is Waiting (Producent), Režie John Cassavetes, with Elizabeth Wilson, Gena Rowlands, Bruce Ritchey,
1961: Judgement at Nuremberg (Ředitel), with Alan Baxter, Torben Meyer, Kenneth Mackenna,
1960: Inherit the Wind (Ředitel), with Claude Akins, Noah Beery jr., Dick York,
1959: On the Beach (Ředitel), with Donna Anderson, Fred Astaire, Lola Brooks,
1958: The Defiant Ones (Ředitel), with Tony Curtis, Sidney Poitier, Theodore Bikel,
1957: The pride and the passion (Ředitel), with Theodore Bikel, Cary Grant, Sophia Loren,
1955: Not as a stranger (Ředitel), with Olivia de Havilland, Robert Mitchum, Frank Sinatra,
1953: The Juggler (Producent), Režie Edward Dmytryk, with Oskar Karlweis, Richard Benedict, John Banner,
1952: V pravé poledne (High Noon) (Producent), Režie Fred Zinnemann, with Gary Cooper, Grace Kelly, Lloyd Bridges,
1952: Member of the Wedding (Producent), Režie Fred Zinnemann, with Ethel Waters, June Hedin, Julie Harris,
1950: The Men (Producent), Režie Fred Zinnemann, with Marlon Brando, Polly Bergen, Virginia Farmer,

Ocenení [selection]

Oscars 1958: Best Director Nomination in The Defiant Ones
Golden Globes 1966: Best Drama Motion Picture in Ship of Fools

. Poster_Men. Poster_High Noon. Poster_Ship of Fools

Disclaimer
Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - Stanley Kramer - Biography KinoTV Movie Database (M) Check Page Rank Pagerank Anzeige