Dziga Vjertov

No Photo

Režisér - Russia
Narodil 2. leden 1896 v Ukraine
Zemžel 12. únor 1954

Mini-Biography:
Dziga Vjertov was born on Januar 2, 1896 in Ukraine. He was a Russian Režisér, known for Tri pesni o Lenine (1934), Chelovjek z kinoapparatom (1929), Shestaja Chastj Mira (1926), Dziga Vjertov's first movie on record is from 1918. Dziga Vjertov died on Februar 12, 1954. His last motion picture on file dates from 1943.
Zivotopisné poznámky (v němčině): Bedeutendster sowjetischer Dokumentarfilmregisseur, Studium am Institut für Neurologie in Moskau, arbeitete nach der Oktoberrevoltion erst als Schnittmeister, dann als Kameramann und Regisseur für die sowjetische Wochenschau. 1921 gründete er die Filmschule KINOGLAZ. Seine wichtigsten Filme sind u.a. "Ein Sechstel der Erde" und "Der Mann mit der Kamera"

Vjertovs Bruder wurde unter dem Namen Boris Kaufman einer der gefragtesten Kameramänner des amerikanischen Kinos.

"Ich bin die Maschine, die euch die Welt so zeigt, wie nur ich sie zu sehen vermag" (D.V.)

Dziga Vjertov Filmografie [Auszug]
1943: [] Tebe front! (Ředitel),
1941: [] Krov za krov, smjert za smjert (Ředitel),
1939: [] SSSR na ekranje (Ředitel),
1937: [11.01] Kolybelnaja (Ředitel),
1937: [] Sergo Ordshonikidse (Ředitel),
1934: [/ /1] Tri pesni o Lenine (Ředitel),
1930: [] Simfonija Donbassa (Ředitel),
1929: [/ /1] Chelovjek z kinoapparatom (Ředitel),
1928: [] Odinnadzatij (Ředitel),
1926: [/ /1] Shestaja Chastj Mira (Ředitel),
1926: [] Shagaj, Sovjet! (Ředitel),
1925: [] Kino-Pravda 21 (Ředitel), with ,
1924: [] Kinoglaz (Ředitel),
1923: [] Pjervoje maja v Moskvje (Ředitel),
1922: [] Istorija grashdanskoj vojnij (Ředitel),
1922: [] Kino-Pravda (Serienhaupttitel) (Ředitel),
1919: [] Godovschina Revoljutsij (Ředitel),
1918: [] Kinonedelja no. 4 (Ředitel),
1918: [] Kinonedelja no. 1 (Herci),

. 6 . 8 . 10 . 11 . 12

Filmografie Dziga Vjertov nach Kategorien

Regie Drehbuch Schnitt Darsteller

Disclaimer
Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - Dziga Vjertov - Biography KinoTV Movie Database Check Page Rank Pagerank Anzeige