Vsevolod Mejerhold

Portrait Vsevolod Mejerhold
Rendező, Színész - Russia
Születés 9. február 1874
Halálozás 2. február 1940

Mini-Biography:
Vsevolod Mejerhold was born on Februar 9, 1874. He was a Russian Rendező, Színész, known for Bjelij Orjol (1928), Portret Doriana Greja (1915), Silnyj chelovjek (1917), Vsevolod Mejerhold's first movie on record is from 1915. Vsevolod Mejerhold died on Februar 2, 1940. His last motion picture on file dates from 1928.
Életrajz (német): Theaterregisseur und Schauspieler
Im Zuge der Stalinistischen Grossen Säuberungen wurde 1938 sein Theater geschlossen. Mejerhold wurde 1939 verhaftet, seine Frau, die Schauspielerin Sinaida Reich wurde ermordet. Mejerhold wurde durch sein Sondergericht zum Tode verurteilt und am 2. Februar 1940 in Moskau durch Erschiessen hingerichtet.

Vsevolod Mejerhold Filmográfia [Auszug]
1928: [10.09] Bjelij Orjol (Színész: Würdenträger / cановник), Rendező Jakov Protazanov, a Vasilij Kachalov, Anna Sten,
1917: [] Silnyj chelovjek (Rendező), a Konstantin Khokhlov, Varvara Janova,
1915: [10.31] Portret Doriana Greja (Rendező), Rendező Mikhail Doronin, a Varvara Janova, ,

. 6

Filmográfia Vsevolod Mejerhold nach Kategorien

Regie Drehbuch Darsteller

Disclaimer

A fenti információk nem teljes, de hogy az információt adatbázisunkban idején utolsó frissítés. Minden adat kutatott a legjobb tudásom és meggyőződésem, jogi követelések eredő hibás vagy hiányzó információk megjelenítése kifejezetten elutasítják. Mivel a jelenlegi ítélkezési gyakorlat az egyes országokban tehető felelőssé személy, amely a címeket, amelyeknek tartalma vagy büntető terjedt tovább is utalhat ilyen tartalmak és oldalak, ha nem tartalmazza egyértelműen ilyen felelősséget. A linkek alatt már kutatott a legjobb tudása és hite szerint, de nem tudjuk elfogadni semmilyen módon tartalmáért ezen oldalak és linkek már minden felelősséget. Mi biztosítja ezt a magyarázatot értelemszerűen minden országban és minden nyelven. Amennyiben külön jelölés, idézetek a rendes törvény, idézőjel a forrás hozzá. A szerzői jogok ilyen idézetek nem a szerzők. - Vsevolod Mejerhold - Biography KinoTV Movie Database Check Page Rank Pagerank Anzeige