René Clair

Portrait René Clair, Archiv KinoTVRežisér, Scénárista, Editor, Herec - France
Narodil 11. listopad 1898 v Paris
Zemžel 15. březen 1981 v Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine
Mini-Biography:
René Clair was born under the given name René-Lucien Chomette on November 11, 1898 in Paris. He was a French Režisér, Scénárista, Editor, Herec, known for Les Belles de Nuit (1952), Tout l'Or du monde (1961), La beauté du diable (1949), René Clair's first movie on record is from 1920. René Clair died on March 15, 1981 in Neuilly-sur-Seine, Hauts-de-Seine. His last motion picture on file dates from 1965.
Zivotopisné poznámky (v němčině): eigentlich René Chomette, geboren am 11. November 1998 in Paris, Journalist, dann als Schauspieler zu Louis Feuillade, wird Assistent bei Jacques de Baroncelli. Vielbeachtetes Regiedebut mit ENTR'A... Zivotopisné poznámky

Filmografie [Auszug]
1965: Les fêtes galantes
1964: Les fables de La Fontaine
1963: En Compagnie de Max Linder
1962: Les quatre vérités
1961: Tout l'Or du monde
1960: La Francaise et l'amour
1957: Porte des Lilas
1955: Les grandes manoeuvres
1952: Les Belles de Nuit
1949: La beauté du diable
1947: Le Silence est d'Or
1946: Les portes de la nuit
1945: ...and then there were none
1944: It happened tomorrow
1943: Forever and a day
1942: I married a witch
1941: The Flame of New Orleans
1941: The Flame of New Orleans
1939: Un Village dans Paris
1939: Air pur (Nicht realisiertes Projekt)
1937: Break the News
1937: Fire over England
1936: The Ghost goes west
1934: Le dernier milliardaire
1932: Quatorze Juillet

Click for Filmografie

. 3 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 . 13 . 14 . 15 . 16 . 17 . 19 . 20 . 21 . 22 . 23 . 34 . 38 . 40 . 42 . 45 . 54 . 76 . 77


updated Thu 01. Jun. 2017

Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - René Clair - KinoTV © November 23, 2017 by Unicorn Media