Max Mack

Portrait Max MackRežisér, Herec - Německo
Narodil 21. říjen 1884 v Halberstadt
Zemžel 18. únor 1973 v London

Mini-Biography:
Max Mack was born on October 21, 1884 in Halberstadt. He was a German Režisér, Herec, known for Arme Maria - Eine Warenhausgeschichte (1915), Robert und Bertram (1915), Ein Tag der Rosen im August, da hat die Garde fortgemusst (1927), Max Mack's first movie on record is from 1910. Max Mack died on Februar 18, 1973 in London. His last motion picture on file dates from 1935.
Zivotopisné poznámky (v němčině): Born in Halberstadt, started 1906 as an actor in provincial theatres, then began to write film scripts for film companies in Berlin. Thanks to Julius Greenbaum he was engaged at the Vitascope. He said "I wrote, arranged and acted the main parts in several short films." At the same time, he was also his own production manager. He claims to have introduced close-ups into German films. In "Wo ist Coletti ?", he is one of the first to use a hidden camera. Founder of the auteur-film in Germany with "Der Andere" by Lindau, for which he engaged Albert Bassermann. Max Mack, one of the forgotten pioneers of the German cinema, had to emigrate to London after the seizure of power by the Nazis. He had to leave among his personal belongings also all his notes and diaries about his early work.
In 1916 he wrote (among others with E.A. Dupont) the film book "Die zappelnde Leinwand"; 1942 he published in London "With a Sight and a Smile - A Showman looks back".

Max Mack Filmografie [Auszug]
1935: [/ /1] Be careful, Mr. Smith (Ředitel),
1933: [/ /1] Varieté Nr.7 (Ředitel),
1932: [] Aafa Kunterbunt III (Ředitel),
1932: [] Tausend für eine Nacht (Ředitel), with Claire Rommer, Trude Berliner, Harald Paulsen,
1930: [] Nur am Rhein (Ředitel), with Truus van Aalten, ,
1929: [08.15] Autobus Nr.2 (Ředitel), with , Elza Temáry, Ernst Senesch,
1928: [01.18] Der Kampf der Tertia (Ředitel), with Erich Schönfelder, Fritz Greiner, Fritz Richard,
1928: [] Ein Tag Film (Ředitel), with Kurt Vespermann, Georgia Lind, Paul Graetz,
1927: [/ /1] Ein Tag der Rosen im August, da hat die Garde fortgemusst (Ředitel), with Alfred Abel, Ellen Kürty, Grete Reinwald,
1927: [/ /1] Steh' ich in finstrer Mitternacht (Ředitel), with ,
1927: [/ /1] Ich hatte einst ein schönes Vaterland (Ředitel), with Alexander Granach, Leo Peukert, Grete Reinwald,
1927: [/ /1] Ein Tag im Tonfilm-Atelier (Ředitel),
1926: [04.16] Die Fahrt ins Abenteuer (Ředitel), with Adolphe Engers, Agnes Esterhazy, Willy Fritsch,
1925: [12.21] Das Mädchen mit der Protektion (Ředitel), with Ossi Oswalda, Willy Fritsch, Nora Gregor,
1925: [] Vater Voss - Um seines Kindes Glück (Ředitel),
1925: [/ /1] Der ungebetene Gast (Ředitel), with Hugo Werner-Kahle,
1923: [11.00] Quarantäne (Ředitel), with , Robert Garrison, Heinrich George,
1923: [/ /1] Die Fledermaus (Ředitel), with Lya de Putti, Paul Heidemann, Hans Junkermann,
1922: [05.??] Das schöne Mädel (Ředitel), with Hermann Picha, Ludwig Hartau, Alfred Haase,
1922: [/ /1] Die Tragödie des Hauses Bang (Ředitel), with Paul Bildt, Evi Eva, Carola Toelle,
1922: [] Die Schneiderkomtess (Ředitel), with Marija Leiko, Louis Neher, Rosa Valetti,
1922: [/ /1] Das Frauenparadies (Ředitel), with Rolf Brunner, Jadwiga Smosarska, Heinz Salfner,
1921: [/ /1] Die grosse und die kleine Welt (Ředitel),
1921: [] Die Geheimnisse von Berlin (Ředitel), Režie Arthur Teuber, with Claire Selo, Evi Eva, Max Grünberg,
1921: [01.21] Die Lieblingsfrau des Maharadscha, 3. Teil (Ředitel), with Fritz Kortner, Erna Morena, Aud Egede-Nissen,
1920: [07.30] Figaros Hochzeit (Ředitel), with Eduard von Winterstein, Alexander Moissi, Paul Graetz,
1920: [] Der Sohn der Magd (Ředitel), with Claire Selo,
1919: [/ /1] Verrat und Sühne (Ředitel),
1919: [12.00] Freie Liebe (Ředitel), with Lucie Höflich, Marija Leiko, Else Berna,
1919: [/ /1] Sündiges Blut (Ředitel), with Otto Gebühr, Carl Gerhard Schröder, ,
1919: [/ /1] Gottes Mühlen mahlen langsam (Ředitel),
1919: [/ /1] Der Flimmerprinz (Ředitel), with Otto Gebühr, Carl Gerhard Schröder, Gustav Botz,
1918: [] Das Mädel aus 1001 Nacht (Ředitel), with Thea Sandten,
1918: [] Hochzeit machen, das ist wunderbar (Ředitel), with Max Adalbert, Rita Clermont, Richard Georg,
1918: [] Weh dem, der erbt (Ředitel),
1918: [09.00] Der preisgekrönte Dackel (Ředitel), with Max Gülstorff, Margarete Kupfer, Claire Selo,
1918: [] Wanderratten (Ředitel), with Ellen Korth, Wilhelm Diegelmann, Rosa Valetti,
1918: [] Dagny und ihre beiden Männer (Ředitel), with ,
1918: [] Brüder (Ředitel), with , Rudolf Essek, Heinz Stieda,
1918: [] Die Tänzerin Adina (Ředitel), with Thea Sandten, Julius Geisendörfer, Ernst Pittschau,
1918: [] Sein Weib (Ředitel), with Karl Beckersachs, , Emil Biron,
1918: [] Opfer um Opfer (Ředitel), with Karl Beckersachs, , Wilhelm Diegelmann,
1918: [] Die feindlichen Nachbarn (Ředitel),
1918: [03.00] Schwiegermutter (Ředitel), with Rita Clermont, Max Gülstorff, Julietta Brandt,
1918: [] Der geprellte Don Juan (Ředitel), with Julius Falkenstein, Wilhelm Diegelmann, ,
1918: [03.00] Othello oder: Das Verhängnis eines Fürstenhauses (Ředitel), with , Ellen Korth, Wilhelm Diegelmann,
1918: [] Er soll dein Herr sein (Ředitel), with Karl Beckersachs, Max Gülstorff, ,
1917: [12.27] Der Fall Hirn (Ředitel), with Rosa Felsegg, , Eugen Burg,
1917: [09.00] Die schwarze Loo (Ředitel), Režie Louis Neher, with Maria Orska, Theodor Loos, Bruno Kastner,
1917: [] Der karierte Regenmantel (Ředitel), with Eugen Burg, Rosa Felsegg,
1917: [] Die Nichte des Herzogs (Ředitel), Režie Danny Kaden, with Hanni Weisse, Karl Brenk, Leonhard Haskel,
1916: [11.11] Das Rätsel der Stahlkammer (Ředitel), with Arthur Bergen, Bruno Kastner, Harry Lamberts-Paulsen,
1916: [02.00] Der lebende Tote (Ředitel), with Maria Orska, Paul Otto, Heinz Sarnow,
1916: [01.00] Diebe - und Liebe (Ředitel), with Hanni Weisse, Arnold Korff, Olga Engl,
1916: [11.24] Adamants letztes Rennen (Ředitel), with Maria Orska, Ludwig Hartau, Ernst Ludwig,
1916: [10.20] Die Sektwette (Ředitel), with Paul Ludwig, Maria Orska, Heinz Sarnow,
1916: [08.09] Das Geständnis der grünen Maske (Ředitel), with Maria Orska, Reinhold Schünzel, Heinz Sarnow,
1916: [] Der Fakir im Frack (Ředitel), with Sybille Binder, Bruno Ziener, Maria Orska,
1916: [06.30] Der Sumpf (Ředitel), with Maria Orska, Paul Otto, ,
1916: [] Die Frau im Spiegel. Zweites Erlebnis des Dr. Palmerston (Ředitel), Režie Robert Heymann, with Friedrich Kühne, Margarete Ferida, Joseph Roemer,
1916: [00.00] Die aus dem Jenseits kam. Erlebnisse des Dr. Palmerston. 1. Teil (Ředitel), with Friedrich Kühne, Einar Bruun, Margarete Ferida,
1916: [03.00] Fritzis toller Einfall (Ředitel), with Magde Lessing, Senta Söneland, Hans Junkermann,
1916: [03.00] Das tanzende Herz (Ředitel), with Maria Orska, Julius Falkenstein, Rudolph Schildkraut,
1915: [12.31] Nahira - Die Hand am Vorhang (Ředitel), with Tilla Durieux, Eugen Burg,
1915: [04.12] Das Wiegenlied (Ředitel), Režie Fritz Freisler, with Leopoldine Konstantin, Aud Egede-Nissen, Joseph Schildkraut,
1915: [10.30] Die Erkenntnis (Ředitel: (--??--)), with ,
1915: [12.04] Pension Lampel (Ředitel), with Hanni Weisse, Albert Paulig, Käte Haack,
1915: [08.12] Robert und Bertram (Ředitel), with Eugen Burg, Ferdinand Bonn, Wilhelm Diegelmann,
1915: [] Der Schuss im Traum (Ředitel), with Friedrich Feher, Leopoldine Konstantin,
1915: [05.07] Arme Maria - Eine Warenhausgeschichte (Ředitel), Režie Willy Zeyn, with Hanni Weisse, Ernst Lubitsch, Felix Basch,
1915: [04.27] Der Katzensteg (Ředitel), with , Georg Lengbach, Victor Hartberg,
1915: [04.00] Nur eine Lüge, Colombine (Ředitel), with Hanni Weisse, Eugen Burg, Hans Hyan,
1915: [02.25] Das achte Gebot. Du sollst nicht falsches Zeugnis reden wider deinen Nächsten (Ředitel), with Rudolph Schildkraut, Hanni Weisse, Paul Otto,
1915: [00.00] Zwei glückliche Paare (Ředitel), with Hanni Weisse, Albert Paulig, Eddie Seefeld,
1914: [04.04] Die blaue Maus II (Ředitel), with Magde Lessing, Heinrich Peer, Otto Treptow,
1914: [02.25] Kehre zurück! Alles vergeben! (Ředitel), with Hanni Weisse, Oscar Sabo, Erna Nitter,
1914: [01.00] Hans und Hanni (Ředitel), with Hanni Weisse, Hans Wassmann, Anna Müller-Lincke,
1914: [12.13] Das Urteil des Arztes (Ředitel), with Albert Bassermann, Elsa Bassermann, ,
1914: [12.06] Sein eigener Mörder (Ředitel), with Alwin Neuss, Hanni Weisse,
1914: [11.20] Der grosse Diamant (Ředitel), with Hanni Weisse, ,
1914: [] Die Frau des Abgeordneten (Napsal), Režie Viggo Larsen, with Viggo Larsen, Wanda Treumann,
1914: [06.12] Ein seltsamer Fall (Ředitel), with Alwin Neuss, Hanni Weisse, Lotte Neumann,
1914: [03.01] Die Perle (Ředitel), with Hedda Vernon, Herbert Paulmüller, Fritz Spira,
1914: [02.20] Zum Paradies der Damen (Ředitel), with Hanni Weisse, Hermann Seldeneck, Felix Basch,
1913: [02.13] Die Welt ohne Männer (Ředitel), with Magde Lessing, Ida Frey, Alvine Davis,
1913: [08.10] Der König (Ředitel), with Albert Bassermann, Hanni Reinwald, Alvine Davis,
1913: [09.19] Der letzte Tag (Ředitel), with Albert Bassermann, Elsa Bassermann, Hanni Weisse,
1913: [10.17] Die Berliner Range (Ředitel), with Hanni Weisse, Otto Treptow, ,
1913: [] Frau Hanni (Ředitel), with Hanni Weisse, Hermann Seldeneck,
1913: [08.27] Wenn die Glocken läuten (Ředitel), with Hanni Weisse, Otto Treptow,
1913: [07.11] Endlich Allein (Ředitel), with Hanni Weisse, Anton Herrnfeld, Donat Herrnfeld,
1913: [/ /1] Buckelmann (Ředitel),
1913: [04.02] Wo ist Coletti ? (Ředitel), with Hans Junkermann, Magde Lessing, Heinrich Peer,
1913: [02.15] Der Andere (Ředitel), with Albert Bassermann, Emmerich Hanus, Nelly Ridon,
1913: [05.12] Die Tango-Königin (Ředitel), with Hanni Weisse, Olga Engl,
1913: [02.14] Die dunkle Stunde (Ředitel), with Toni Sylva, Hanni Weisse,
1913: [01.10] Die blaue Maus (Ředitel), with Magde Lessing, Otto Treptow, Heinrich Peer,
1912: [03.14] Der Mutter Augen (Ředitel), with Hans Henning, Hanni Reinwald,
1912: [06.29] Die Hochzeitsfackel (Ředitel), with Eva Speyer,
1912: [12.10] Die Zigeunerin (Ředitel), with Ernst Pittschau, Eva Speyer, ,
1912: [11.05] Die Falle (Ředitel), with Eva Speyer,
1912: [11.02] Die Launen des Schicksals (Ředitel), with Lotte Neumann, Hanni Weisse,
1912: [07.12] Die Strandratten (Ředitel), with Hanni Weisse,
1912: [/ /1] Lebensbilder (Ředitel),
1912: [/ /1] Blutige Hände (Ředitel),
1912: [/ /1] Der Diener ihres Freundes (Ředitel),
1912: [/ /1] Wenn die Toten erwachen (Ředitel),
1912: [] Zweimal gelebt (Ředitel), with Anton Ernst Rückert, Eva Speyer,
1912: [07/13] Die Schwarze Katze - 1. Teil (Herci), Režie Viggo Larsen, with Viggo Larsen, Wanda Treumann,
1912: [05.18] Blinde Liebe (Ředitel), with Ewald Brückner,
1912: [01.06] Die gelbe Rasse (Ředitel), with Siegward Gruder, Anton Ernst Rückert, Eva Speyer,
1912: [02.17] Coeur-As (Ředitel),
1912: [02.11] Der stellungslose Photograph (Ředitel), with Hanni Weisse,
1912: [12.28] Das Ende vom Liede (Ředitel),
1912: [11.30] Ein Kampf im Feuer (Ředitel), with Hanni Weisse,
1912: [11.16] Im Übermut (Ředitel), with Lotte Neumann,
1912: [09.11] Dämon Eifersucht (Ředitel), with Ewald Brückner, Hanni Weisse,
1912: [11.16] Das Bild der Mutter (Ředitel), with Hanni Weisse, Erwin Fichtner,
1912: [10.26] Die Liebe siegt (Ředitel), with Ernst A. Becker,
1912: [09.28] Hungrige Hunde (Ředitel), with Hanni Weisse,
1912: [01.06] Die lieben Freunde (Ředitel),
1911: [07.30] Die Ballhaus-Anna (Napsal), Režie Walter Schmidthässler, with Rosa Valetti, ,
1911: [08/05] Opfer der Untreue (Napsal), Režie Viggo Larsen, with Viggo Larsen, Wanda Treumann, Paul Otto,
1911: [07/01] Ihr Jugendfreund (Napsal), Režie Walter Schmidthässler, with Viggo Larsen, Wanda Treumann,
1911: [////1] Madame Potiphar (Napsal), Režie Viggo Larsen, with Viggo Larsen, Wanda Treumann,
1911: [06.24] Die weisse Sklavin - 3. Teil (Herci: Kiki, Mädchenhändler), Režie Viggo Larsen, with Viggo Larsen, Wanda Treumann, Erna Nitter,
1911: [/ /1] Gehirnreflexe (Ředitel),
1911: [04.08] Dienertreue (Napsal), Režie Walter Schmidthässler,
1911: [02/25] Vergebens (Napsal), Režie Walter Schmidthässler, with Viggo Larsen, Wanda Treumann, Ewald Schindler,
1911: [02.18] Der ehrliche Finder (Napsal), Režie Walter Schmidthässler, with Walter Schmidthässler,
1910: [12.03] Die Pulvermühle (Herci), Režie Viggo Larsen, with Viggo Larsen, Wanda Treumann,
1910: [10.08] Japanisches Opfer (Herci), Režie Adolf Gärtner, with Lupu Pick, Albert Steinrück,

. 56 . 115 . 129

Filmografie Max Mack nach Kategorien

Produzent Regie Drehbuch Darsteller

Max Mack in other Database records:

Disclaimer

Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - Max Mack - KinoTV