Gennaro Righelli

No Photo

Režisér, Scénárista - Italy
Narodil 12. prosinec 1886 v Salerno
Zemžel 6. leden 1949 v Roma

Mini-Biography:
Gennaro Righelli was born on Dezember 12, 1886 in Salerno. He was an Italian Režisér, Scénárista, known for Svengali (1927), La Bohème (1923), Febbre di Gloria (1916), Gennaro Righelli's first movie on record is from 1911. Gennaro Righelli died on Januar 6, 1949 in Roma. His last motion picture on file dates from 1947.
Zivotopisné poznámky (v němčině): Regisseur des italienischen Films, debütierte als Drehbuchautor für die CINES und drehte 1911 seine ersten Filme, meist mit seiner Frau Maria Righelli in der Hauptrolle. 1916 von der Tiber verpflichtet, realisierte Righelli mehrere Filme mit Maria Jacobini, mit der er auch in den Jahren 1923 bis 1929 in Deutschland drehte. Zu Beginn des Tonfilms von Stefano Pittaluga nach Italien zurückgeholt, inszenierte Righelli 1930 bei der Cines den ersten italienischen Tonfilm La Canzone dell'Amore. Sein letzter Film datiert aus dem Jahre 1947 Il Corriere del Re und ist ein Remake seines in Deutschland 1928 gedrehten Films Der geheime Kurier, beides Adaptionen von Stendhals Le Rouge et le Noir.

Gennaro Righelli Filmografie [Auszug]
1947: [] Il Corriere del re (Ředitel), with Laura Carli, Rossano Brazzi, Valentina Cortese,
1946: [] Abbasso la ricchezza! (Ředitel), with Anna Magnani, Vittorio De Sica, Laura Gore,
1945: [11.14] Abbasso la miseria! (Ředitel), with Anna Magnani, Nino Besozzi, Virgilio Riento,
1943: [] Storia di una capinera (Ředitel),
1943: [] Tempesta sul Golfo (Ředitel), with Armando Falconi, Andrea Checchi, Adriana Benetti,
1943: [] La storia di una campinera (Ředitel), with Marina Berti, Claudio Gora, Tina Lattanzi,
1942: [] Orizzonte di Sangue (Ředitel), with Luisa Ferida, Osvaldo Valenti, Valentina Cortese,
1942: [] Colpi di Timone (Ředitel), Režie Gilberto Govi, with Marisa Vernati, Dina Sassoli, Elena Altieri,
1941: [] Il pozzo dei miracoli (Ředitel), with Vivi Gioi, Antonio Centa, Luigi Almirante,
1941: [] L' Attore scomparso (Producent: Supervision), Režie Luigi Zampa, with Vivi Gioi, María Mercader, Stefano Sibaldi,
1940: [12.00] Manovre d'amore (Ředitel), with Antonio Gandusio, Jole Voleri, Jone Morino,
1940: [] Forse eri tu l'amore (Ředitel), with Gemma D'Alba, Loretta Vinci, Sandro Ruffini,
1940: [] Manovre d'amore (Ředitel), with Antonio Gandusio, Jole Voleri, Antonio Centa,
1939: [] Due occhi per non vedere (Ředitel), with Loretta Vinci, Renato Cialente, Alma Clark,
1939: [] L' Educante di Saint-Cyr (Ředitel), with Vanna Vanni, Silvana Jachino, Elio Steiner,
1939: [] L' eredità in corsa (Ředitel), with Enrico Viarisio, Antonio Gandusio, Clara Calamai,
1939: [04.10] Il cavaliere di San Marco (Ředitel), with Mario Ferrari, Dria Paola, Sandro Ruffini,
1939: [03.00] Il Barone di Corbò (Ředitel), with Enrico Glori, Armando Migliari, Laura Nucci,
1939: [01.05] La Voce senza Volto (Ředitel), with Giovanni Manurita, Laura Nucci, Vanna Vanni,
1938: [12.00] Fuochi d'artificio (Ředitel), with Amedeo Nazzari, Linda Pini, Vanna Vanni,
1938: [] L' allegra cantante (Ředitel), with Giovanni Manurita, Germana Paolieri, Rubi Dalma,
1938: [] Hanno rapito un uomo (Ředitel), with Vittorio De Sica, Caterina Boratto, María Denis,
1938: [] L' ultimo scugnizzo (Ředitel), with Raffaele Viviani, Vanna Vanni, Silvana Jachino,
1938: [] L' allegro cantante (Ředitel), with Giovanni Manurita, Germana Paolieri, Vandina Guglielmi,
1937: [] Gatta ci cova (Ředitel), with Eduardo Passarelli, Angelo Musco, Rosina Anselmi,
1937: [] Lasciate ogni speranza ! (Ředitel), with Antonio Gandusio, Rosina Anselmi, María Denis,
1936: [] Lo Smemorato (Ředitel), with Angelo Musco, Paola Borboni, Luisa Ferida,
1936: [] Amazzoni bianche (Ředitel), with Paola Barbara, Sandro Ruffini, Luisa Ferida,
1936: [] Pensaci Giacomino ! (Ředitel), with Angelo Musco, Dria Paola, Elio Steiner,
1935: [] Quei Due (Ředitel), with Edmondo de Filippo, Peppino de Filippo, Assia Noris,
1935: [] La luce del mondo (Ředitel), with Corrado Racca, Kiki Palmer, Letizia Bonini,
1935: [] Aria del Continente (Ředitel), with Angelo Musco, Rosina Anselmi, Leda Gloria,
1934: [] L' Ultimo dei Bergerac (Ředitel), with Ketty Maya, Italia Almirante Manzini, Livio Cesare Pavanelli,
1934: [] La Fanciulla dell'altro mondo (Ředitel), with Dria Paola, Odoardo Spadaro, Mino Doro,
1933: [] Al buio insieme (Ředitel), with Sandra Ravel, Maurizio D'Ancora, Lamberto Picasso,
1933: [] Il Presidente della Ba.Ce.Cre.Mi. (Ředitel), with Nino Besozzi, Andreina Pagnani, Arturo Falconi,
1933: [] Il Signore desidera (Ředitel), with Vittorio De Sica, Dria Paola, Ada Dondini,
1932: [] L' armata azzurra (Ředitel), with Germania Paolieri, Leda Gloria, Ennio Cerlesi,
1931: [] La Scala (Ředitel), with Maria Jacobini, Carlo Ninchi, Franco Coop,
1931: [] Patatrac (Ředitel), with Armando Falconi, Arturo Falconi, Maria Jacobini,
1930: [] La Canzone dell'Amore (Ředitel), with Dria Paola, Elio Steiner, Olga Capri,
1930: [] Il Destino in Tasca (Ředitel), with Enrico Viarisio, Vanna Vanni, Romolo Costa,
1929: [09.23] Die stärkere Macht (Ředitel), with Renée Héribel, Theodor Loos, Fritz Kortner,
1929: [] Sensation im Wintergarten (Ředitel), Režie Joe May, with Alfons Schünemann, Alexandra Nadler, Paul Richter,
1929: [] Das Weib am Kreuze (Ředitel), with Marcella Albani,
1928: [10.25] Der geheime Kurier (Ředitel), with Ivan Mosjoukin, Lil Dagover, José Davert,
1928: [] Trapezio (Ředitel), with Claire Rommer, Paul Richter, Erna Morena,
1928: [02.18] Frauenraub in Marokko (Ředitel), with Claire Rommer, Vladimir Gajdarov, Georges Charlia,
1928: [] Der Präsident (Ředitel), with Iva Wanja, Ivan Mosjoukin, Suzy Vernon,
1928: [] Fünf bange Tage (Ředitel), with Nathalie Lissenko, Maria Jacobini,
1927: [09.22] Die Gefangene von Shanghai (Příběh), Režie Géza von Bolváry, Augusto Genina, with Carmen Boni, Jack Trevor, Bernhard Goetzke,
1927: [/ /1] Svengali (Ředitel), with Paul Wegener, Anita Dorris, André Mattoni,
1927: [/ /1] Heimweh (Ředitel), with Mady Christians, Wilhelm Dieterle, Livio Cesare Pavanelli,
1926: [03.23] Der Meister der Welt (Ředitel), with Alfred Solm, Olga Tschechowa, Xenia Desni,
1926: [] Der Bastard (Ředitel), with Oreste Bilancia, Hedwig Pauly-Winterstein, Albert Paul,
1926: [] Winnetou (unrealized project) (Ředitel), with Wilhelm Dieterle, Rudolf Forster, Arthur Kraussneck,
1926: [] Das Mädchen mit der Protektion (Ředitel), with Maria Jacobini, Oreste Bilancia,
1925: [] Transatlantisches (Ředitel), with Maria Jacobini, Rolla Norman, Erich Kaiser-Titz,
1925: [] Ivangorod (Ředitel), with Maria Jacobini, Gabriel Gabrio, Angelo Ferrari,
1925: [] Ketten (Ředitel), with Renée Héribel, Fritz Kortner,
1924: [] Die Puppenkönigin (Ředitel), with Erra Bognar, Ida Wüst,
1924: [] Un moglie e... due mariti (Ředitel), with Maria Jacobini, Harry Liedtke, Viggo Larsen,
1923: [06/26] Der Film im Film (Herci), Režie Friedrich Porges, Stefan Lorant, with Robert Wiene, Paul Leni, Fritz Lang,
1923: [] Orient (Ředitel), with Maria Jacobini, Harry Liedtke, Viggo Larsen,
1923: [] Steuerlos (Ředitel), with Maria Jacobini, Heinrich George, Rosa Valetti,
1923: [/ /1] La Bohème (Ředitel), with Maria Jacobini, Wilhelm Dieterle, Elena Lunda,
1922: [] Sogno d'amore (Ředitel), with Italia Almirante Manzini, Andrea Habay,
1922: [] L' incognita (Ředitel), with Maria Jacobini, Sandro Salvini, Oreste Bilancia,
1922: [03.31] La casa sotto la neve (Ředitel), with Maria Jacobini, Alberto Capozzi, Ignazio Lupi,
1921: [] Symphonie des Todes (Architekt), Režie Dimitri Buchowetzki, with Robert Scholz, Bernhard Goetzke, Olga Engl,
1921: [] Amore Rosso (Ředitel), with Maria Jacobini, Amleto Novelli, Lido Manetti,
1921: [] Il richiamo (Ředitel), with Maria Jacobini, Cecyl Tryan, Lido Manetti,
1921: [] La Canaglia di Parigi (Ředitel), with Ida Carloni Talli,
1921: [] Il Viaggio (Ředitel), with Maria Jacobini, Carlo Benetti, Alfonso Cassini,
1920: [] La casa di vetro (Ředitel), with Maria Jacobini, Amleto Novelli, Carlo Benetti,
1920: [] L' orizzontale (Ředitel), with Italia Almirante Manzini, Annibale Betrone,
1920: [] Cainà - la figlia dell'isola (Ředitel), with Maria Jacobini, Carlo Benetti, Ida Carloni Talli,
1920: [04.09] L' innamorata ovvero Mara Flores (Ředitel), with Italia Almirante Manzini, Annibale Betrone, Alberto Collo,
1919: [] La vergine folle (Ředitel), with Maria Jacobini, Andrea Habay, Tilde Kassay,
1919: [] La peccatrice casta (Ředitel), with Diana Karenne, Alberto Pasquali,
1919: [] Le Avventure di Doloretta (Ředitel), with Diomira Jacobini, Ida Carloni Talli, Alfonso Cassini,
1919: [04.00] La regina del carbone (Ředitel), with Andrea Habay, Maria Jacobini, Alberto Collo,
1918: [] Duecento all'ora (Ředitel), with Diomira Jacobini, Andrea Habay, Alberto Collo,
1918: [01.14] Il veleno del piacere (Ředitel), with , Andrea Habay, Diomira Jacobini,
1918: [01.05] La Signora delle Perle (Ředitel), with Vittoria Lepanto, Andrea Habay, Enrico Roma,
1917: [09.00] Quando il sole tramonta (Ředitel), with Maria Jacobini, Diomira Jacobini, Alberto Collo,
1917: [01.17] C'era una volta (Ředitel), with Matilde di Marzio, Andrea Habay, Ignazio Lupi,
1917: [11.00] Camere separate (Ředitel), with Alberto Collo, Diomira Jacobini, Ida Carloni Talli,
1917: [07.21] Demionetta (Ředitel), with Diomira Jacobini, Alberto Collo, Alfonso Cassini,
1917: [03.03] L' Articolo IV (Ředitel), with Maria Jacobini, Tullio Carminati, Andrea Habay,
1917: [02.02] Come le foglie (Ředitel), with Maria Jacobini, Ignazio Lupi, Alberto Collo,
1917: [] Per tutta la vita (Ředitel), with Matilde di Marzio, Andrea Habay,
1917: [01.00] Un' Ombra che passa (Ředitel), with Matilde di Marzio, Andrea Habay, Diomira Jacobini,
1916: [02.24] Nella città eterna (Ředitel), with Andrea Habay, Matilde di Marzio,
1916: [12.13] Il romanzo di un cane povero (Ředitel), with Renato Visca, Lea Righelli, Cheri, il cagnolino,
1916: [07.28] Febbre di Gloria (Ředitel), with Andrea Habay, Matilde di Marzio, Amilcare Taglienti,
1916: [07.06] Alla Capitale! (Ředitel), with Diomira Jacobini, Ignazio Lupi, Ida Carloni Talli,
1916: [05.29] Primo ed ultimo bacio (Ředitel), with Andrea Habay, Matilde di Marzio, Giulia Cassini Rizzotto,
1915: [04.00] Il sogno patriottico di Cinessino (Ředitel), with Eraldo Giunchi,
1913: [] Il Capriccio di un Principe (Ředitel), with Maria Righelli,
1913: [] Hussein il Pirata (Ředitel), with Maria Righelli, Giovanni Pastore,
1911: [10.00] Giovanna la pallida (Ředitel), with Maria Righelli,
1911: [] La Fidanzata di Messina (Herci), with Maria Righelli,
1911: [] La vita di una Chanteuse (Ředitel), with Maria Righelli,
1911: [] La Portatrice di Pane (Ředitel), with Maria Righelli, Alfredo Bertone, Armando Cipullo,
1911: [] Adottato dal Re (Herci), Režie Romolo Bacchini, with Maria Righelli,
1911: [] Due Destini (Ředitel), with Maria Righelli,
1911: [] Andreuccio da Perugia (Ředitel), with Anna Lazzarini, Maria Righelli, Armando Cipullo,
1911: [] L' eroica fanciulla di Derna (Ředitel), with Maria Righelli, Alfredo Bertone,
1911: [] Lotta nelle Tenebre (Ředitel), with Maria Righelli,
1911: [] Per la tua bambina (Ředitel), with Maria Righelli, Matilde Vico,
1911: [] Tugenebund (Ředitel), with Maria Righelli, Armando Cipullo,
1911: [] Quando la primavera ritornò (Ředitel), with Maria Righelli,

Disclaimer
Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - Gennaro Righelli - Biography KinoTV Movie Database Check Page Rank Pagerank Anzeige