George A. Romero

Portrait George A. RomeroRežisér - USA
Narodil 4. únor 1940 v The Bronx, New York City, New York, USA
Zemžel 16. červenec 2017 v Toronto, Ontario, Canada

Mini-Biography:
George A. Romero was born on Februar 4, 1940 in The Bronx, New York City, New York, USA. He was an American Režisér, known for Silence of the Lambs (1990), Martin (1978), Day of the Dead (1985), George A. Romero's first movie on record is from 1968. George A. Romero died on July 16, 2017 in Toronto, Ontario, Canada. His last motion picture on file dates from 2009.
Zivotopisné poznámky (v němčině): schuf 1968 mit seinem Regiedebüt "Die Nacht der lebenden Toten" einen Kultfilm des Gruselgenres. Drei weitere folgten, darunter der 1977 entstandene Vampirfilm "Martin". Romero schrieb das Drehbuch, führte Regie und arbeitete als Cutter. Ein Grund dafür sind die niedrigen Budgets zwischen einer bis drei Millionen Dollar, die ihm am Anfang seiner Karriere zur Verfügung standen. Mit seinem aussergewöhnlichen Talent stellte Romero wesentlich teurere Genreproduktionen in den Schatten. "Romero ist ein Meister der Montage. So gewinnt das Horrorbild, das er von seinem Amerika zeichnet, eine schon fast brutale Genauigkeit im Detail, wie David Lynch, der Mythomane, sie nie erreichen wird." (Süddeutsche Zeitung)

George A. Romero Filmografie [Auszug]
2009: [] Survival of the Dead (Ředitel),
2007: [] Diary of the Dead (Ředitel),
2005: [] The Land of the Dead (Ředitel),
2000: [] Bruiser (Ředitel),
1993: [/ /1] The Dark half (Ředitel),
1990: [/ /1] Silence of the Lambs (Herci), Režie Jonathan Demme, with Diane Baker, Charles Napier,
1990: [/ /1] Tales from the Darkside: The Movie (Napsal), Režie John Harrison, with Rae Dawn Chong, Deborah Harry, William Hickey,
1988: [/ /1] Monkey shines: An experiment in fear (Ředitel), with Jason Beghe, Christine Forrest, Kate McNeil,
1985: [/ /1] Day of the Dead (Ředitel),
1982: [/ /1] Creepshow (Ředitel), with Adrienne Barbeau, Hal Holbrook, Fritz Weaver,
1981: [] Knightriders (Herci),
1978: [/ /1] Martin (Střih), with John Amplas, Christine Forrest, Al Levitsky,
1978: [] Dawn of the Dead (Ředitel),
1973: [/ /1] The crazies (Ředitel), with Lana Carroll, Richard France, Lloyd Hollar,
1972: [] Season of the Witch (Ředitel),
1971: [] There's Always Vanilla (Ředitel),
1968: [] Night of the living Dead (Ředitel), with Judith O'Dea, Duane Jones, ,

Filmografie George A. Romero nach Kategorien

Regie Drehbuch Schnitt Darsteller

George A. Romero in other Database records: IMDb

Disclaimer
- Auf Grund eventuell ungeklärter Ansprüche eines eventuellen Inhabers von Rechten an einem eventuell vorliegenden Photo oder aus einem anderen Bild durch Bildbearbeitung auf dieses Portraits von George A. Romero als Portrait zugeschnittenen Bildes ist eine Wiedergabe des Portraits von George A. Romero bis zu einer Klärung der Rechtslage für dieses Bild nicht möglich.
Výše uvedené informace nejsou vyčerpávající, ale poskytnout informace do naší databáze v době poslední aktualizace. Všechny údaje jsou zkoumány na mého nejlepšího vědomí a svědomí, jsou právní nároky vyplývající z nesprávné nebo chybějící informace výslovně odmítl. Vzhledem k stávající judikatury v některých zemích může být činěna odpovědnou osobu, která odkazuje na adresy, které mohou mít kriminální obsah nebo šířit dále odkazovat na tyto stránky a obsah, pokud obsahuje jasné z této odpovědnosti. Naše odkazy níže byly zkoumány podle nejlepšího vědomí a svědomí, ale nemůžeme akceptovat v žádném případě za obsah těchto webových stránek a odkazů, které máme žádnou odpovědnost. Nabízíme toto vysvětlení obdobně ze všech zemí a všech jazycích. Pokud není uvedeno jinak označeny, citace v běžném právu, s uvozovky ze zdrojů přidán.Autorské právo k tomuto citací je od autorů. - George A. Romero - KinoTV