Brute Force

Rendező: Jules Dassin, USA, 1947

USA, 1947
Plakatmotiv Brute Force, © Universal Pictures


Színész és a csapat

Gyártó Universal Pictures
Producer Mark Hellinger
Rendező Jules Dassin
Forgatókönyv Richard Brooks
Operatőr William H. Daniels
Zeneszerző Miklós Rózsa
Vágó Edward A. Curtiss
Színész Vince Barnett
Charles Bickford [Gallagher]
Whit Bissell [Tom Lister]
Ann Blyth
Hume Cronyn [Captain Munsey]
Yvonne De Carlo [Gina]
Howard Duff
Jay C. Flippen
John Hogt [Spencer]
Burt Lancaster [Joe Collins]
Sam Levene [Louis]
Ella Raines
Art Smith [Dr. Warden]

Technikai információk
Kategória: Játékfilm
Technikai információk Formátum: 35 mm, 1:1,37 - Ratio: 1:1,37 - fekete-fehér film,Lenght: 95 minutes
Hangrendszer: Mono

Vélemények (német): "Ein sehr harter, aber ausgezeichneter Film um die Revolte in einem amerikanischen Zuchthaus. Scharfe Kritik an den unmenschlichen Behandlungsmethoden. Beklemmend, wie das Misstrauen zwischen den Häftlingen geschürt wird." (Falter-Kinos München)
"Höchst eindrucksvoll und mit dramatischen, fast schon dokumentarischen Bildern vermittelte Willkür im Knastalltag" (tele)

General Information

Brute Force is a motion picture produced in the year 1947 as a USA production. The Film was directed by Jules Dassin, with Whit Bissell, Charles Bickford, Ann Blyth, Hume Cronyn, Yvonne De Carlo, in the leading parts. We have currently no synopsis of this picture on file;

Irodalom Viennale '93, pg 230; Paul Werner, film noir, Die Schattenspiele der schwarzen Serie, Fischer Cinema nr. 4452, Frankfurt 1985

Referenzen zum Film in anderen Datenbanken:

    Disclaimer
    A fenti információk nem teljes, de hogy az információt adatbázisunkban idején utolsó frissítés. Minden adat kutatott a legjobb tudásom és meggyőződésem, jogi követelések eredő hibás vagy hiányzó információk megjelenítése kifejezetten elutasítják. Mivel a jelenlegi ítélkezési gyakorlat az egyes országokban tehető felelőssé személy, amely a címeket, amelyeknek tartalma vagy büntető terjedt tovább is utalhat ilyen tartalmak és oldalak, ha nem tartalmazza egyértelműen ilyen felelősséget. A linkek alatt már kutatott a legjobb tudása és hite szerint, de nem tudjuk elfogadni semmilyen módon tartalmáért ezen oldalak és linkek már minden felelősséget. Mi biztosítja ezt a magyarázatot értelemszerűen minden országban és minden nyelven. Amennyiben külön jelölés, idézetek a rendes törvény, idézőjel a forrás hozzá. A szerzői jogok ilyen idézetek nem a szerzők. - Brute Force (1947) - KinoTV Movie Database (M)