Forbidden Paradise

Rendező: Ernst Lubitsch, USA, 1924

USA, 1924
Plakatmotiv Forbidden Paradise, © Paramount Pictures, Inc.


Színész és a csapat

Gyártó Paramount Pictures, Inc.
Rendező Ernst Lubitsch
Forgatókönyv Agnes Christine Johnston
Hanns Kräly
A bemutató után Lajos Biró [Play "Die Zarin"]
ötlet Meynhert Lengyel [Play "Die Zarin"]
Operatőr Charles Van Enger
Színész Carrie D'Aumery
Nick De Ruiz
Clark Gable [Statist]
Rod La Rocque
Fred Malatesta
Adolphe Menjou
Pola Negri
Pauline Starke

Technikai információk
Technikai információk Formátum: 35 mm - fekete-fehér film,Lenght: 60 minutes
Hangrendszer: silent
Bemutató: 16. november 1924 in

Vorhandene Kopien: Kopien des Films sind erhalten

Szinopszis (német)
Liebesintrigen am Hof von Katharina II. Als der idealistische Alexei versucht ist, den Avancen der Zarin nachzugeben, tut der listige Kämmerer alles, um ihn zu jener Frau zurückzubringen, mit der er verlobt ist. Mit Pola Negri (als lasterhafte Katharina) inszenierte Lubitsch seinen Film fern der historischen Gegebenheiten, aber voller kleiner «Touchs». (Locarno 2010)

General Information

Forbidden Paradise is a motion picture produced in the year 1924 as a USA production. The Film was directed by Ernst Lubitsch, with Rod La Rocque, Nick De Ruiz, Clark Gable, Fred Malatesta, Adolphe Menjou, in the leading parts. There are no reviews of Forbidden Paradise available.

Irodalom Berlin 1987 Retrospektive pg 29f

Referenzen zum Film in anderen Datenbanken:

    Unter anderem wurde der Film bei folgenden Filmfestivals aufgeführt:

    Disclaimer
    A fenti információk nem teljes, de hogy az információt adatbázisunkban idején utolsó frissítés. Minden adat kutatott a legjobb tudásom és meggyőződésem, jogi követelések eredő hibás vagy hiányzó információk megjelenítése kifejezetten elutasítják. Mivel a jelenlegi ítélkezési gyakorlat az egyes országokban tehető felelőssé személy, amely a címeket, amelyeknek tartalma vagy büntető terjedt tovább is utalhat ilyen tartalmak és oldalak, ha nem tartalmazza egyértelműen ilyen felelősséget. A linkek alatt már kutatott a legjobb tudása és hite szerint, de nem tudjuk elfogadni semmilyen módon tartalmáért ezen oldalak és linkek már minden felelősséget. Mi biztosítja ezt a magyarázatot értelemszerűen minden országban és minden nyelven. Amennyiben külön jelölés, idézetek a rendes törvény, idézőjel a forrás hozzá. A szerzői jogok ilyen idézetek nem a szerzők. - Forbidden Paradise (1924) - KinoTV Movie Database (M)