Der Teufelsreporter

Rendező: Ernst Laemmle, Németország, 1929

Németország, 1929
Szenenphoto aus Der Teufelsreporter, © Production Company


Színész és a csapat

Gyártó
Termelési vezető Joe Pasternak
Rendező Ernst Laemmle
Forgatókönyv Billy Wilder [As Billie Wilder]
Operatőr Charles J. Stumar
Látványtervező Gustav A. Knauer
Willy Schiller
Színész Maria Forescu [Madame Lourdier]
Jonas Garrison [Jonas]
Fred Grosser [Redaktionsjunge Maxe]
Gritta Ley [Miss Bessie]
Eddie Polo [Reporter der Zeitung Rapid]

Technikai információk
Technikai információk Formátum: 35 mm - fekete-fehér film,Lenght: 60 minutes, 1762 méter, 6 cselekmények
Hangrendszer: silent
Bemutató: 9. július 1929 in Hamburg, Schauburg Millerntor

Vélemények (német): "... bei Bühne und Film scheint das Thema 'Journalist' aktuell zu sein. Aber dieser Teufelsreporter ist gerade keine besonders glückliche dieses an sich hochinteressanten Berufes. Billie Wilders Manuskript und Ernst Laemmles Regie sind merkwürdig veraltet, trotz der Zugtelephonie... Eddie Polo bringt körperliche Gewandtheit für die Rolle mit, spielt einige gute Sensationen, bleibt aber mimisch alles schuldig. Maria Forescu und Robert Garrison zeigen ihre bekannten Gaunertypen. Gritta Ley ist hübsch, blond aber steif..." (-au-, Berliner Morgenpost Nr. 178, 27. Juli 1929)

General Information

Der Teufelsreporter is a motion picture produced in the year 1929 as a Németország production. The Film was directed by Ernst Laemmle, with Maria Forescu, Jonas Garrison, Fred Grosser, Gritta Ley, Eddie Polo, in the leading parts. We have currently no synopsis of this picture on file;

Irodalom Der Film der Weimarer Republik 1929, Nr. 191
Locarno Festival 2004 Katalog

Referenzen zum Film in anderen Datenbanken:

    Unter anderem wurde der Film bei folgenden Filmfestivals aufgeführt:

    Disclaimer
    A fenti információk nem teljes, de hogy az információt adatbázisunkban idején utolsó frissítés. Minden adat kutatott a legjobb tudásom és meggyőződésem, jogi követelések eredő hibás vagy hiányzó információk megjelenítése kifejezetten elutasítják. Mivel a jelenlegi ítélkezési gyakorlat az egyes országokban tehető felelőssé személy, amely a címeket, amelyeknek tartalma vagy büntető terjedt tovább is utalhat ilyen tartalmak és oldalak, ha nem tartalmazza egyértelműen ilyen felelősséget. A linkek alatt már kutatott a legjobb tudása és hite szerint, de nem tudjuk elfogadni semmilyen módon tartalmáért ezen oldalak és linkek már minden felelősséget. Mi biztosítja ezt a magyarázatot értelemszerűen minden országban és minden nyelven. Amennyiben külön jelölés, idézetek a rendes törvény, idézőjel a forrás hozzá. A szerzői jogok ilyen idézetek nem a szerzők. - Der Teufelsreporter (1929) - KinoTV Movie Database (M)